Miten visuaalinen ilme auttaa erottumaan joukosta?

Keräsimme tietoa, miten visuaalinen ilme auttaa yrityksiä erottumaan joukosta.

Visuaalisen ilmeen merkitys on yhä tärkeämpi yritysmaailmassa, sillä maailma muuttuu jatkuvasti visuaalisemmaksi. Sen takia kilpailijoista erottuminen on elinehto yrityksen menestykselle.

Millainen ensivaikutelma yrityksestä halutaan antaa?

Jokainen yritys haluaa varmasti antaa asiantuntevan, luotettavan ja osaavan kuvan. Näiden lisäksi olisi tärkeää jäädä positiivisesti mieleen.

Hyvän ensivaikutelman voi antaa vain kerran. Sen perusteella luodaan mielikuvia, kun ei vielä yrityksestä muuta tiedetä. Siksi onkin tärkeää, että annat yrityksestäsi juuri sellaisen mielikuvan, kuin on tarkoitus.

Miten visuaalinen ilme vaikuttaa?

Yrityksen visuaalinen ilme on laaja kokonaisuus, joka on huolellisesti suunniteltu. Se ei ole pelkästään logo tai tunnus vaan siihen kuuluu myös käytettävät värit, typografia ja graafiset elementit.

Visuaalinen ilme vaikuttaa sekä yrityksestä syntyviin mielikuviin, että sivujen käytettävyyteen. Kunnolla suunniteltu visuaalinen ilme kertoo yrityksen toiminnasta ja arvoista. Se myös tukee tekstin sanomaa ja kohdistaa huomion haluttuihin asioihin.

Lisäksi toimiva ulkoasu ohjaa kävijää haluttuun suuntaan ja auttaa lukijaa hahmottamaan kokonaisuuksia ja omaksumaan sivuilla kerrottua. Myös verkkosivujen käyttäjäkokemus vaikuttaa yrityksestä syntyviin mielikuviin.

Teksti tarvitsee kaveriksi miellyttävän ulkoasun

Vaikka verkkosivujen suunnittelussa tekstiä pidetään tärkeimpänä sisältönä, on visuaalinen ilme lähes yhtä tärkeä.

Jotta teksti tulisi luetuksi, se vaatii kaverikseen miellyttävän ulkoasun. Sen pitää houkutella tekstin pariin, tehdä sen lukemisesta helppoa ja auttaa hahmottamaan tekstin sisältöä. Toisaalta jos tekstisisältö on huonoa, on myöskin turha panostaa visuaaliseen ilmeeseen.

Miten erottautua kilpailijoiden joukosta?

Yhtenäinen ja raikas visuaalinen ilme lisää yrityksen tunnistettavuutta, herättää halutun kohderyhmän huomion ja luo myönteistä ensivaikutelmaa.

Kilpailijoista erottumisessa on tärkeää tuoda esille yrityksen tarina ja arvot niin visuaalisesti, kuin sanallisestikin. Huolellisen brändäyksen avulla houkuttelet luoksesi asiakkaita, joihin juuri sinun tarinasi ja arvosi iskevät.

Joukosta erottautuminen on sitä helpompaa, mitä paremmin tunnet kilpailijasi. Vertaile ja vakoile, ja ota parhaimmat ideat itselle. Älä kuitenkaan matki liikaa, koska silloin et ole enää uniikki, etkä erotu massasta.

Muista myös, että toimivalla ja helppokäyttöisellä verkkokaupalla pääsee jo pitkälle.


Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi
Hyödylliset selainlaajennukset