Paljonko verkkosivujen toteutus maksaa?

Verkkosivujen toteuttajaa valitessa saattaa pää olla aivan pyörällä. Siksi kannattaakin tutustua rauhassa tarjontaan ja tehdä hintavertailuja. Älä myöskään heti ensimmäisenä mieti paljonko perussivut tulevat maksamaan, vaan sen sijaan mieti millaiset sivut yrityksesi tarvitsee, kenellä on näyttöjä onnistuneista toteutuksista ja vasta sitten paljonko niihin on varaa sijoittaa.

Verkkosivujen hinnat riippuvat paljon siitä, mitä niihin haluaa

Perus verkkosivu paketin saatat saada hyvinkin edullisesti. Halvimpien pakettien hinnat pyörivät 500-5000 euron välillä. Kun taas kalliimpien pakettien hinnat saattavat pyöriä 10 000-50 000 euron välillä tai vielä enemmän.

Toisaalta pitää muistaa, että ammattitaidolla suunnitellut ja toteutetut verkkosivut ovat sijoitus yritykseesi, joten niiden hintoihin ei kannata takertua liikaa.

Mistä verkkosivujen hinta sitten koostuu?

Verkkosivujen hinta koostuu, visuaalisen ilmeen suunnittelusta, teknisestä toteutuksesta ja sisällöntuotosta. Kaikki nämä ovat yllättävän aikaa vievää puuhaa. Mitä enemmän ominaisuuksia ja sisältöä, sitä kalliimmat sivut ovat. Hyvin tehty sivusto tienaa kyllä itsensä ajallaan takaisin, lisääntyneiden yhteydenottojen ja kauppojen myötä. Kun taas huonosti tehdystä tai epäkäytännöllisestä sivustosta tulee helposti takkiin. Siksi laadukkaasta työstä kannattaa maksaa.

Lopulliseen hintaan vaikuttaa onko valmista sisältöä

Verkkosivujen lopulliseen hintaan vaikuttaa paljon myös se, minkä verran asiakkaalla on valmista sisältöä sivuille vai tekeekö sivujen tekijä myös sen puolen.

Hyvin kirjoitettu sisältö luo luotettavaa mielikuvaa yrityksestäsi ja tarjoaa hyödyllistä tietoa palveluistasi potentiaalisille asiakkaille. Hyvä sisältö kiinnostaa myös kohderyhmääsi ja saa heidät sivustollesi uudelleen ja uudelleen. Sen avulla myös uudet lukijat löytävät sivuillesi. Blogin kirjoittamisella voit esim. luoda aktiivisesti sisältöä verkkosivuillesi.

Legenda käyttää sisällöntuotannossa tarvittaessa alan ammattilaisia eli toimittajia, joilla on juuri asiakkaan toimialalta kokemusta.

Valitse yrityksellesi sopiva verkkosivujen tekijä

Alalla on monenlaisia verkkosivujen tekijöitä. Saatat törmätä todella halpoihin tarjouksiin ja toisaalta verkkosivujen toteutuksen hinta saattaa pyöriä useissa kymmenissä tuhansissa euroissa. Usein kalliimmat sivustot ovat koodattu alusta loppuun ja näin ollen toteuttaminen vie enemmän aikaa ja se näkyy lopullisessa hinnassa. Siksi onkin tärkeää löytää oman yrityksesi tarpeisiin ja budjettiin sopiva yhteistyökumppani.

Projekti ei lopu siihen, kun sivusi on valmis

Halvalla hinnalla saa toki hyvääkin jälkeä aikaiseksi, mutta kannattaa pitää mielessä, että verkkosivujen kehittäminen on jatkuva projekti. Jatkuvuus on tärkeää verkkosivuissa, joten annat paljon luottoa sivujesi rakentajan käsiin. Haluat varmasti, että sivustosi on olemassa vielä vuodenkin päästä?

Kannattaa valita yhteistyökumppanikseen tekijä, joka on luotettava ja jonka puoleen voit kääntyä mahdollisissa ongelmatilanteissa. Tutki siis huolella eri tekijöiden töiden jälki ja arvostelut ennen päätöksen tekemistä. Pidä mielessä, jos tarjous kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se luultavasti ei ole sitä.

Muista myös, että hyvällä sivujen tekijällä on näkemystä ja kokemusta niin alasta, toimivista verkkosivuista kuin liiketoiminnastakin. Hankkimalla verkkosivut ammattilaiselta saat mukana myös kokonaiskuvan ymmärryksen. Kokenut ammattilainen nimittäin lähtee suunnittelemaan sivuja yrityksesi strategia mielessään.

Et siis maksa pelkästään verkkosivujen toteutuksesta, vaan hintaan sisältyy monta sellaistakin asiaa, joita ei tule edes ajatelleeksi.

Ylläpito ja päivitykset tuovat jatkuvia kuluja, mutta niihin kannattaa sijoittaa

Sivujen suunnittelun ja toteuttamisen lisäksi myös sivuston ylläpidosta tulee lisää hintaa projektille. Sivujen nopeus on ominaisuus, joka kannattaa nostaa listalla korkealla. Koska sivujen käyttäjät eivät jaksa odotella latautumista, vaan lähtevät helposti pois.

Maksamalla enemmän ylläpidosta saat nopeammin latautuvat sivut. Vaikka tämä korottaakin hieman kokonaishintaa, kannattaa pitää mielessä miksi alunperin hankit sivuston. Iso osa kävijöistä on potentiaalisia asiakkaita, ethän halua käännyttää heitä pois hitaasti latautuvien sivujen takia?

Nopeudesta on hyötyä myös hakukonenäkyvyydessä. Google arvioi nopeasti toimivia verkkosivuja korkeammalle hakutuloksissa.

WordPressillä toteutettuihin sivuihin lisäkuluja tulee myös päivityksistä. Esim. WordPress-lisäosat ja -teemat ovat jatkuvan kehityksen kohteena, jotta niillä voidaan palvella asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Päivitykset kannattaakin jättää ammattilaisten käsiin manuaalisen asentamisen sijaan.

Legendan toteuttamat ja ylläpitämät verkkosivut päivitetään ylläpitotiimin toimesta jatkuvasti. Tällöin asiakas voi olla myös varma etteivät sivustot ole vanhentuneet tekniikan osalta eikä sivustoja sen takia tarvitse päivittää. Hyvin hoidettujen sivustojen päivittäminen onnistuukin helposti yleensä vain teemaa päivittämällä.


Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi
Miten visuaalinen ilme auttaa erottumaan joukosta?