Rengasliikkeen tietojärjestelmät uudelle tasolle

Rengas Ketola, Salo

Salon seudulla Perttelissä toimiva Rengas Ketola on alueensa autoilijoille tuttu luottokumppani, jonka valtteja ovat edulliset hinnat ja ystävällinen sekä joustava palvelu. 

Rengas Ketolan varastosta löytyy hyvä valikoima renkaita ja vanteita monenlaisiin autoihin ja maatalouskoneisiin. Rengashotellin hallissa säilytetään jo noin 900:n auton renkaita. Yrityksen palveluihin kuuluvat myös autohuolto- ja korjaamopalvelut.

Isänsä vuonna 1981 perustaman perheyrityksen vetäjänä toimii jo kymmenettä vuotta toisen polven rengasliikeyrittäjä Ari Ketola.

Yksi helppokäyttöinen ohjelmisto

Vuoden 2023 loppupuolella Ketola halusi päivittää yrityksen tietojärjestelmät uudelle tasolle. Tavoitteena oli yksi helppokäyttöinen kokonaisuus, johon kuuluvat nykyaikainen verkkokauppa toimittajaintegraatioineen sekä kattavat taloushallinnon ominaisuudet.

”Yhteistyö Legendan kanssa lähti verkkosivujen tekemisestä hyvin käyntiin. Pian se laajeni niin, että tehtiin verkkokauppa ja lopulta integroitiin pakettiin koko tietojärjestelmämme. Nyt se on käytännössä yksi helppokäyttöinen ohjelmisto. Sitä ennen meillä oli useita erillisiä ohjelmia, eikä verkkokauppaa ollenkaan.

Myyntiohjelmana oli aiemmin rengasliikkeille useita järjestelmä toimittanut kilpailija. Myös aiemmin käyttämämme Talenom-kirjanpito-ohjelma jäi pois, kun siirryimme Legendan EC-toiminnanohjausjärjestelmään. Legendan ratkaisu on kokonaisvaltainen paketti, johon kuuluvat kaikki tarvitsemamme toiminnot. Saimme toimittajaintegraatioita myöten kaiken Legendalta”, Ketola kertoo.

Verkkosivut, verkkokauppa ja ajanvarausjärjestelmä

Legendan toimittamat verkkosivut ovat helposti muokattavissa. Yrityksen henkilökunta voi näppärästi päivittää sivuille ajankohtaiset viestit esimerkiksi rengasuutuuksista ja palveluista.

Rengas Ketolan asiakas voi nyt tehdä ostoksia nopeatoimisesta verkkokaupasta sekä varata ajan rengaspalvelujen ajanvarausjärjestelmästä. Rengastukkureiden järjestelmiin Legenda teki tuotetietojen osalta ERP-integraatiot, joilla verkkokauppaan päivittyvät aina uusimmat tiedot.

”Kun asiakas tekee verkkokaupassa hankinnan, voimme varmistaa tilauksen kätevästi saman tien omasta myyntinäkymästämme”, sanoo Ketola.

Taloushallinnon toiminnot liiketoiminnan perustana

Legendan EC-toiminnanohjausjärjestelmä sisältää laajan valikoiman taloushallinnon ominaisuuksia. Järjestelmästä kulkee tietoa myös Rengas Ketolan tilitoimistolle. Se säästää yrittäjän aikaa.

Tuloksen tekemisessä auttaa, kun hinnastot ja varastosaldot ovat jatkuvasti ajan tasalla.  Varastonhallinnan lisäksi toimintoihin kuuluvat esimerkiksi SEPA-maksut ja täsmäytykset.  Lisäksi kuitti- ja tarrakoneet on integroitu järjestelmään.

Kaikkien työntekijöiden on helppo käyttää järjestelmää, mistä on etua erityisesti kiireisen sesongin aikana. Kassanäkymä on yksinkertainen ja selkeä.

Rengas Ketolan rengashotellin asiakasdata on nyt integroitu Legendan toimittamaan järjestelmään. Asiakasdataan perustuen ohjelmasta voi helposti lähettää vaikkapa tekstiviestin suurellekin asiakasryhmälle.

Jatkuvaa yhteistyötä yrittäjän arjessa

Ketola kertoo käytännön esimerkin yhteistyöstä Legendan kanssa:

”Rengashotellin nettiajanvarauksen yhteydessä asiakas voi pyytää tarkistamaan, minkä verran hänen renkaissaan on rengaspintaa jäljellä ja olisiko uusinnan tarvetta. Parhaillaan olemme lisäksi tutkimassa mahdollisuutta integroida ohjelmistoon digitaalinen rengaspintamittari, jolla voimme tallentaa kaikkien rengashotellissa olevien renkaiden kulutuspintatiedot järjestelmään. Se parantaisi palvelua entisestään, kun asiakas näkisi mahdollisen uusintatarpeen ennen renkaiden kausivaihtoa. Tuomas Lyyra Legendassa kehittää meille tähän sopivaa ohjelmistoratkaisua. Yhteistyöhön kuuluu myös jatkuvaa kehitystyötä tällä tavalla”, sanoo Ketola.

Jatkuva tuotekehitys onkin Legendan toiminnassa avainasemassa. 

”Asiakkaamme voi luottaa siihen, että pidämme järjestelmän jatkuvasti ajan tasalla teknisesti, ja teemme mielellämme tuotekehitystä asiakasyrityksen kanssa. Yhteydenpito ja ajatusten vaihto on jatkuvaa”, sanoo Tuomas Lyyra.

Tyytyväisenä tulevaisuuteen

Kaiken kaikkiaan Ari Ketola on tyytyväinen Legendan toimittamaan EC-toiminnanohjausjärjestelmään.

”Vastaavaa pakettia ei muilta tarjoajilta löytynyt. Legendan pitkä kokemus autokorjaamoista ja rengasliikkeistä näkyy heidän toiminnassaan. Isommissa it-alan yrityksissä ei ehkä samalla tavalla kuunnella asiakasta. Jos jotakin korjattavaa tulee ilmi, hoidetaan Legendassa asia nopeasti kuntoon. Koko järjestelmän rakentaminen ja käyttöönotto vei vain muutaman kuukauden.”

Hyvää on Ketolan mielestä myös helppo kuukausilaskutus ja se, että data on pilvessä. Näin yritys välttyy suurilta investoinneilta ja raskailta järjestelmiltä.

”Se on nykyaikaa”, hymyilee Ketola.

Ohjelmistokustannukset ovat jo nyt laskeneet esimerkiksi kirjanpidon osalta. Ketola arvelee kustannussäästöä tulevan vielä lisää seuraavilla tilikausilla.

Yrittäjän eduiksi Ketola mainitsee myös ajansäästön ja liiketoiminnan kokonaisnäkemyksen parantumisen.

”Asiakkaat voivat itse varata aikoja, valita verkkokaupasta renkaita, ja ohjelman kautta heille kulkee viestejä. Me täällä rengasliikkeessä voimme kiireisen rengassesongin aikana käyttää aikamme tehokkaasti rengastöihin ja nopeaan palveluun.”

Autoilun murros näkyy rengasalalla

Autojen rengaskoot ovat kasvaneet. Etenkin sähköautoissa on kookkaat pyörät. Näin ollen rengashotellipalvelut yleistyvät, sillä raskaita renkaita ei mielellään kuljetella vaihdettaviksi. Rengasliikkeessä myös tiedetään, miten autoa nostetaan turvallisesti.


Kuluttajat hakevat vaivattomuutta. Kun rengasliike huolehtii rengasasioista, on autoilu helppoa ja turvallista.

”Asiakaskuntaamme kuuluu kaikenlaisia asiakkaita: kuluttajia, yrityksiä ja maatalousasiakkaita. Kaikkia palvelemme nyt entistä tehokkaammin uuden ohjelmistomme tukemana”, Ketola summaa.


Legendan EC-toiminnanohjausjärjestelmä 

Yhdistää yrityksen liiketoiminnassa taloushallinnon, varastoinnin, tuotannon, asiakkuudenhallinnan ja sähköisen kaupankäynnin toiminnot.

  • ERP-järjestelmä, jossa on huipputason nopea verkkokauppa ja ajanvarausjärjestelmä
  • Reaaliaikainen hinnasto ja varastosaldot
  • Automaattinen ostotilaus toimittajille
  • Monipuoliset hinnoittelumahdollisuudet toimittajille
  • Jatkuvasti kehittyvä järjestelmä, joka toimii pilvessä
  • Markkinoiden paras myyntinäkymä henkilöstön käyttöön
  • ERP-järjestelmä voidaan toteuttaa jopa vain kahdessa viikossa


Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi
PostgreSQL tietokanta - Tehokas valinta suurille verkkokaupoille