Hyödylliset selainlaajennukset

Lähdimme tutkimaan mitä ovat selainten eri selainlaajennukset ja mitä hyötyä niistä on niiden käyttäjille.

Selainlaajennuksia on monipuolisesti tarjolla varsinkin Google Chromeen ja Mozilla Firefoxiin, mutta myös muihin suosittuihin selaimiin. Selainlaajennuksilla tehostetaan selaimen käyttöä ja tuodaan kokonaan uusia ominaisuuksia.

Listasimme hyödylliset selainlaajennukset

1. Adblock

Todennäköisesti tärkein laajennus selainten, (ei pelkästään Chromen) käyttäjille on mainosten esto. Pääset sillä eroon ärsyttävistä mainoksista, bannereista, ponnahdusikkunoista, videoista ja muusta ärsyttävästä sisällöstä.

2. Ghostery

Ghostery laajennus ei ainoastaan ​​estä verkkosivuston näkymättömiä seurantaohjelmia, vaan antaa sinulle myös mahdollisuuden katsella, millaisia ​​seurantaohjelmia on läsnä vierailemassasi sivustossa. Näin voit katsella ja estää selaamiesi verkkosivustojen seurantaohjelmia ja salata tietosi tehostetulla seurantatekniikalla.

Se myös estää ärsyttäviä mainoksia ja auttaa nopeuttamaan internetiä estämällä automaattisesti ja sallimalla seurantaohjelmat, jotka täyttävät sivun laatukriteerit.

3. Grammarly

Jos haluat kirjoittaa ammattimaisesti ja ilman virheitä, niin Grammarly on hyödyllinen sinulle. Se poistaa kirjoitusvirheet ja antaa sisällölle uuden identiteetin tarkistamalla kieliopin. Toimii myös Google Docs -verkkosovelluksessa.

4. Care your eyes

Jos teet yömyöhään töitä, niin silloin Care your eyes laajennus sopii sinulle. Se pystyy muuttamaan koneen näytön yötilaan. Jos avaat minkä tahansa sivuston, se muuttaa sivun valkoisen tai vaalean taustan automaattisesti yötilaan, mikä auttaa silmiesi hyvinvointia.

5. Print friendly & PDF

Print friendly & PDF laajennuksen avulla voit editoida verkkosivua ennen sen tulostamista, poistamalla ei toivotut tekstit, kuvat ja mainokset. Näin säästät mustetta ja paperia, kun pystyt tulostamaan vain haluamasi asian verkkosivulta.

6. OneTab

Jos sinulla on koko ajan monta välilehteä auki, niin OneTab sopii sinulle mainiosti. OneTab on yksi parhaimmista selainlaajennuksista lähes kenelle tahansa. Valtavasta määrästä välilehtiä on vaikea löytää haluamansa nopeasti. Myös useiden välilehtien auki pitäminen syö paljon koneesi muistia, mikä taas hidastaa sen toimintaa.

OneTab pitää kirjaa välilehdistä, joilla olet vieraillut ilman, että sinun tarvitsee jatkuvasti pitää niitä auki. OneTabin avulla kaikki välilehtesi muuttuvat listaksi. Listan kaikki välilehdet pystyy palauttaa, jakaa muille tai tarvittaessa poistaa ne kaikki.

7. Check my links

Check my links tarkistaa sekunneissa löytyykö sivustolta rikkinäisiä linkkejä. Check my links on hyvä työkalu sivuston analysointiin mm. hakukoneoptimoinnin ja sivuston käytettävyyden kannalta. Laajennuksen asetuksiin pystyy lisäämään myös domainit, joita et halua tarkistaa.

8. HoverZoom

HoverZoom laajennuksen avulla voit esikatsella videoita ja kuvia verkossa. Siirrät vain hiiren kuvan tai videon päälle ja laajennus zoomaa sen isommaksi. Tämä on erittäin hyödyllinen sivustoilla, joissa on paljon pieniä kuvia. Näin et joudu avaamaan jokaista kuvaa erikseen.

Videoiden kohdalla voit ensin esikatsella, ja sitten päättää haluatko katsoa videon vai et. Tämä laajennus säästää paljon aikaa.

9. Google Scholar

Google Scholar on Googlen hakukoneen varsi, joka etsii vain tieteellisiä artikkeleita. Kaikista selainlaajennuksista tämä on loistava työkalu opiskelijoille, jotka haluavat löytää lähdekoodin artikkelista.

Kuvaketta painamalla avautuu hakukenttä, josta voi etsiä haluamansa tiedon. Se on kätevä työkalu artikkelien ristiviittaukseen ilman, että täytyy mennä edestakaisin eri välilehdissä.

10. Magic actions Youtubeen

Tämä laajennus on tarkoitettu heille, jotka viettävät suurimman osan ajastaan ​​katsomalla videoita YouTubessa.

Laajennus tuo mukanaan monia ominaisuuksia, kuten automaattinen HD (toistaa kaikki videot HD:na), voit säätää ääntä hiirtä rullaamalla, elokuvatila, 1-klikkauksen screenshot, päivä / yö-vaihtokytkin ja paljon muuta.

Jos vietät paljon aikaa YouTubessa, kannattaa ehdottomasti hankkia tämä!


Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi
Kuinka suunnitellaan hyvät verkkosivut?