Miksi valita WordPress?

Teimme lyhyen listan helpottamaan päätöstä, kannattaako WordPress valita yrityksesi verkkosivuston julkaisujärjestelmäksi.

Alunperin blogialustaksi julkaistu WordPress on maailman suosituin sekä käytetyin sisällönhallintajärjestelmä (CMS). WordPressiä on helppo käyttää, muokata haluamakseen ja päivittää uudempiin versioihin. Verkko on myös täynnä WordPressiin soveltuvia lisäosia ja käyttöoppaita videoineen.

1. Helppokäyttöisyys

Yksi tärkeimmistä syistä miksi WordPress on niin suosittu, on sen helppokäyttöisyys. WordPress on hyvin käyttäjäystävällinen ja intuitiivinen sisällönhallintajärjestelmä, joten aloittelijakin oppii sen käytön nopeasti. WordPress on avointa lähdekoodia, joten ammattitaitoista apua on aina saatavilla ja verkosta löytyy paljon erilaisia artikkeleita, videoita ja oppaita, joista saa neuvoa sivuston käyttämiseen.

WordPressissä pärjää pitkälle ilman koodaustaitoja, mutta jos teet sillä itse kotisivut niin silloin on hyvä olla osaamista verkkosivustojen toteuttamisesta. Hiemankin vaativammat toimet tai ulkoasujen muokkaaminen saattaa vaatia koodaustaitoa tai ainakin siitä on apua.

Voit pyytää apua myös alan ammattilaisilta, jotka voivat auttaa verkkosivustojen viimeistelyssä. Yleensä asiakkaan mukanaolo verkkosivustojen toteutuksessa on vain positiivista. Jatkossa mukanaolo jo kehitysvaiheessa tekee asiakkaista sitoutuneempia verkkosivustojen päivittämiseen sekä uuden sisällön toteuttamiseen.

2. Muokattavuus 

Monipuolinen WordPress on täysin muokattavissa. WordPressiin on saatavilla tuhansia ilmaisia ja maksullisia lisäosia ja teemoja, joiden ansiosta järjestelmää voidaan muokata millaiseksi haluat, ja luot helposti näyttäviä verkkosivustoja.

Lisäosat ja teemat ovat WordPressissä kivoja, mutta usein ne ovat myös suurin syy WordPressissä kohdattuihin ongelmiin. Joskus lisäosan tai WordPressin päivitys aiheuttaa sen ettei kotisivut toimi, ja joskus jokin uusi lisäosa aiheuttaa harmia jo asennetun lisäosan kanssa. Hanki vain niitä lisäosia mitä todella tarvitset ja nekin luotettavilta kehittäjiltä.

3. Hakukoneystävällinen 

WordPress on hakukoneystävällinen sillä sen sivustot ovat Google optimoituja jo valmiiksi. WordPress mahdollistaa myös sivuston sisäisen hakukoneoptimoinnin, joten sen hakukonenäkyvyyteen voi myös itse vaikuttaa.

Hakukonenäkyvyyteen voi kuitenkin vaikuttaa entisestään erillisillä lisäosilla. WordPressiin voidaan erikseen asentaa esimerkiksi Yoast -lisäosa, jolla voi hioa Google näkyvyyttä vieläkin tarkemmin. Yoast -lisäosa ohjaa miten voit muokata artikkelin asetuksia ja tuottamaan hakukoneystävällisempää sisältöä. Lisäosan avulla yksittäisten sivujen hakukoneoptimointi onnistuu erinomaisesti.

4. Responsiivisuus ja toiminnallisuudet 

WordPressin mukana tulevat oletusteema ja suurin osa saatavilla olevista teemoista on 100% responsiivisia ja ne ovat jo valmiiksi mobiilioptimoituja. Tämä tarkoittaa sitä, että sivusi näyttää hyvältä kaikilla laitteilla.

WordPressiin voi ostaa myös valmiita teemoja ja näin nopeuttaa kehitystyötä ja ylläpitoa jatkossa. Valmiiden teemojen etuja ovat mm.

  • Huolellisemmin suunniteltu
  • Säännöllisesti päivittyviä ja ylläpidettyjä
  • Monipuolisempia ominaisuuksiltaan
  • Vapaampia muokattavuudeltaan
  • Erottuvat edukseen muiden teemojen joukosta

Sisällöntoteuttaminen on helppoa visuaalisten sivunrakentajien, kuten Elementor ja WP Bakeryn avulla. Niiden avulla voi luoda näyttävämpiä ja monipuolisempia sivuja, kuin WordPressin vakioeditoreilla (Gutenberg- tai classic). Niillä voi suunnitella sivuja kokonaan drag&drop-tyylisesti ja sivujen muokkaus ei vaadi erityistä teknistä tietämystä tai ohjelmointitaitoja. Elementorin sivumuokkaimessa sivu näyttää esimerkiksi samalta kuin se näyttäisi varsinaisena sivuna ja muutokset näkee reaaliaikaisesti (wysiwyg).

Teeman vaihto

Sivuston päivittäminen myös teemaa vaihtamalla on kustannustehokas tapa päivittää koko sivusto. Silloin sivuston sisältö ei tarvittaessa muutu vaan se asetellaan sivustolla uudestaan. Näin myös sivuston hakukoneeseen optimoidut sivut säilyvät ennallaan.

5. Turvallinen ja luotettava (mikäli ylläpidetty)

WordPress on erittäin turvallinen ja luotettava, kunhan vain muistaa pitää päivityksistä huolta ja välttää vähemmän tunnettujen lisäosien lataamista. Vaikka WordPressistä löytyy välillä tietoturva-aukkoja, turva-aukot paikataan yleensä hyvin ja nopeasti yhteisön voimin. WordPress on kuitenkin ottanut tietoturvallisuuden vakavasti ja parantaa sekä kehittää tätä jatkuvasti. WordPress myös tarjoaa automaattisesti taustalla pyörivät tietoturvapäivitykset.

6. Kehittyy jatkuvasti

WordPress päivittyy usein ja uusien päivitysten mukana tulee usein hyödyllisiä uusia toimintoja, jotka tekevät julkaisujärjestelmästä entistä paremman. WordPressin lisäksi päivityksiä tulee myös lisäosiin ja teemoihin. Päivitykset ovat tärkeitä, koska ne paikkaavat tietoturva-aukkoja sekä varmistavat sivuston toiminnan myös  palvelinympäristöjen, kuten PHP kielen ja MySQL tietokantojen versiopäivitysten jälkeen.

WordPress päivitykset saattavat kuitenkin aiheuttaa sen, että sivusi eivät enää toimi päivityksen jälkeen. Tämän takia päivitykset tulisi aina suorittaa ensin suljetussa testiympäristössä sekä varmistaa päivitettävien lisäosien yhteensopivuuden WordPress version kanssa ennen päivityksen suorittamista. Suosittelemme WordPress sivustojen päivittämistä vähintään kuukausittain ja ylläpitoa ammattilaisten tai sivuston tekijän toimesta.

Avoin ei ole ilmaista

WordPress sivustoa hankittaessa on myös samat kustannukset, kuin muissakin julkaisujärjestelmissä: Sivustoa varten on oltava domain/osoite ja verkkohotelli, jossa tietokannat sijaitsevat. Verkkosivuston toteuttaminen ei ole ilmaista, mutta oikein toteutettuna se voi olla erittäin kustannustehokasta. Verkkosivuston toteuttaja voi käyttää tunnettuja ja ylläpidettyjä teemoja, toimivia lisäosia sekä kestävää toteutustapaa. Lisäksi on hyvä muistaa, että WordPressillä toteutetut verkkosivut ovat asiakkaan omaisuutta.

Mikäli kiinnostuit verkkosivustojen toteuttamisesta WordPressillä, tutustu tekemiimme verkkosivuihin ja verkkokauppoihin. Kerromme myös mielellämme lisää toteutuksista.


Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Verkon ilmaiset ja maksulliset kuvapankit