WordPressin hyödylliset lisäosat

Esittelemme muutaman hyödyllisen WordPress lisäosan, joita käytämme itse verkkosivusto projekteissamme.

Advanced Custom Fields Pro

Advanced Custom Fields Pro (ACF) on erittäin suosittu maksullinen lisäosa, jonka avulla luodaan uusia lisäkenttiä. Sen avulla voidaan tehdä monipuolisia sivupohjia, joihin voidaan sisällyttää erilaisia ominaisuuksia, kuten tekstikenttiä, kuvia ja videoita. Sillä voidaan myös luoda erilaisia lomakkeita ja valintoja.

Custom Post Type UI

Custom Post Type (CPT) avulla saadaan lisättyä kustomoituja artikkelityyppejä, kategorioita ja taksonomioita. Tämä lisäosa toimii Advanced Custom Fields-lisäosan kanssa saumattomasti yhteen!

Custom Post Type-lisäosan avulla tehdään kustomoituja artikkelityyppejä mm. erilaisille palveluille tai tapahtumille. CPT-osiot nousevat WordPressin ohjausnäkymään omana osionaan (kuten artikkelit) ja sen ansiosta niiden hallinnointi on hyvin helppoa käyttäjälle.

Yoast SEO

Yoast SEO on suosituin WordPress-sivujen hakukoneoptimointiin kehitetty lisäosa. Sen avulla voidaan optimoida sivut hakukoneita varten ja parantaa sivujen näkyvyyttä esim. Googlen hakutulossivuilla.

Yoast SEO luo automaattisesti sivustollesi sivukartan (sitemap), joka auttaa hakukoneita indeksoimaan sivusi paremmin. Lisäosan avulla saat myös helposti lisättyä meta otsikon ja metakuvauksen kaikille sivuillesi ja blogiartikkeleihin.

Siinä on myös esikatselu, jolla näet miltä sivusi otsikko ja metakuvaus näyttävät Googlen hakutulossivulla. Se myös varoittaa, jos ylität annetun merkkimäärän.

Lisäosa neuvoo sinut antamaan artikkelillesi avainsanan, ja varmistaa, että käytät sitä tarpeeksi monta kertaa tekstissä hakukoneoptimoinnin kannalta.

Jos olet laittanut Yoast SEOn asetuksiin hyvän otsikon (meta title) ja houkuttelevan kuvauksen (meta description), ne voivat houkutella klikkaamaan juuri sinun sivuillesi!

LiteSpeed Cache

Litespeed Cache lisäosa on tarkoitettu sivujen nopeuden optimointiin. Litespeed Cache pienentää, pakkaa ja poistaa ylimääräiset merkit ja tiedostot. Se myös optimoi kuvakokoja ja sisältää “lazy load” -ominaisuuden, joka nopeuttaa sivujen latausnopeutta.

Akeeba Backup

Ehkä helpoin työkalu varmuuskopiointiin on Akeeba Backup lisäosa. Akeeba Backupin avulla saat varmuuskopion koko sivustosta yhdellä kertaa. Se varmuuskopioi tiedostot ja tietokannan ja tekee niistä yhden purettavan paketin, jonka voi siirtää toiselle palvelimelle. Akeeban saa myös toimimaan automaattisesti, voit myös valita mitä haluat jätettäväksi pois varmuuskopiosta ja varmuuskopio tallentuu myös cloudiin.


Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Huonon verkkosivun tunnusmerkit